Heb je een event waarvan je denkt dat Alterier daar goed bij past? Neem hier contact met me op!

Workshop upcycle bij Gaia Conceptstore

Om het jaar creatief en duurzaam te starten hadden Christel van Gaia en ik een workshop upcycle ingepland! Iedereen kon een aantal kledingstukken meenemen die niet meer gedragen werden, om ze om te toveren tot nieuwe favorieten. Wij zorgden voor stof, prachtige banden, garen, naaimachines, en natuurlijk lekkere hapjes en drinken.

Er werd een plan bedacht, materiaal gekozen, geknipt, geverfd, genaaid en ook geborduurd. De groep hielp elkaar, gaf tips en vooral veel enthousiasme. Zoals Christel al op Instagram zei: "Soms heb je eventjes lef nodig om ergens de schaar in te durven zetten. Soms moet je bijstellen omdat je er andere verwachtingen van had. Maar het gaat om het proces. Er lol van hebben, iets leuks te creëren, en te herhalen. Daar leer je van!"


Het was een ochtend met creativiteit, resultaten, en het belangrijkste: gezelligheid. Dit smaakte bij ons direct naar meer, en die worden al druk gepland. Hou onze Instagram en websites in de gaten voor meer info. 

Wil je ook een leuke workshop volgen bij Alterier en Gaia, of heb jij een tof idee wat jij graag wil doen? Of zie je het zelfs zitten om dit met je vriendengroep te doen als uitje? We passen het graag op jouw wensen aan, zolang we kunnen bijdragen aan een duurzame wereld.

Lees meer »

Kerstmarkt 18 december

Zowel Alterier en Flower Child zijn gevraagd om op de kerstmarkt van de Learning Community Arnhem te staan. Flower Child is het tweedehands en vintage winkeltje wat ik voor een aantal maanden overneem. De markt is op 17 en 18 december, ik ben aanwezig op enkel 18 december. 

Lekker slenteren tussen de kraampjes in decembersferen waar mensen ont-moeten en elkaar ontmoeten. Alles in een natuurlijke omgeving met weids uitzicht nabij herten en wilde zwijnen.

Een aantal jongeren gaat het avontuur aan en gaan standhouders en ondernemers helpen, waarbij beiden van elkaar kunnen leren. Bezoekers kunnen workshops volgen, snuisterijen en chocolade of etherische olie kopen, leren over ambachten of informatie vinden over voedsel of rocket stoves. De kleinsten bakken brood aan een stok boven een kampvuur terwijl wat volwassenen hout kloven of van een glühweintje genieten. Er zijn kerstbomen, er worden liederen gezongen, er is een verhalenverteller en een wel heel bijzondere kerststal. Kortom, van alles te doen voor jong en oud!

 

 

Lees meer »

Tijd voor een feestje!

Na al een hele tijd hard te hebben gewerkt aan de voorbereiding van de winkel, zal dan eindelijk op 19 november ons atelier officieel geopend worden. 

Bij Alterier staat duurzaamheid, het onderhouden van je kledingkast en creativiteit centraal. Je kan met de opening langskomen en meteen kledingstukken meenemen die toe zijn aan reparatie, maar natuurlijk ook op andere dagen. Ook worden er naailessen aangeboden.

The Dutch Rebel is een merk in upcycled vintage. Ellemieke beschildert tweedehands denim- en leren jackets met de hand en tovert ze om tot draagbare kunstwerken.

Op deze plek op de Geitenkamp zitten nu The Dutch Rebel, Flower Child en Alterier samen. Allemaal met dezelfde waardes en een gedeelde liefde voor de kringloop. 

 

Lees meer »