Over Alterier

Alterier is een duurzaam naaiatelier die staat voor liefhebben en zorgen voor wat je hebt, met zoveel mogelijk creativiteit en plezier erin verweven. Ik wil mijn kennis over naaien en repareren graag delen, maar doe het ook met alle liefde voor je als je er geen tijd voor hebt. Alterier is de samenvoeging van alter en atelier. Alteration is het Engelse woord voor het aanpassen van kleding. 

Dit biedt Alterier aan:
✿ Naailessen afgestemd op jouw behoeftes en agenda
✿ Reparatiedienst en vermaken van kleding en huishoudlinnen
✿ Orders op maat van huishoudlinnen (kussenslopen, gordijnen etc.)
✿ Upcyclen van kleding
✿ Een werkplek te huur wanneer je zelf al kennis in huis hebt
✿ Verkoop van tweedehands naaibenodigdheden

Hey, ik ben Karlijn!

De eerste keer dat ik achter de naaimachine zat was ik ongeveer 10, maar eigenlijk heb ik mezelf vooral de afgelopen jaren geleerd kleding te maken. Tenzij je de naaicursus van een lieve oude buurvrouw, waar ik nauwelijks de naaimachine durfde aan te raken, meetelt. Na het behalen van mijn diploma grafisch ontwerp had ik veel meer tijd en heb ik mijn hobby een stuk serieuzer genomen.

Eerst deed ik vooral reparaties en kleine aanpassingen bij kleding die ik al had. Om het beter te laten passen of om een modernere look te krijgen. Dit is steeds verder gegroeid en nu maak ik mijn eigen patronen en kleding die bij mij past.

Mijn favoriete dagbesteding, wat niet veel mensen begrijpen, is een dag uittrekken om naar kringloopwinkels te gaan. Dit heb ik honderd procent van mijn moeder meegekregen, en daarom is de onuitgesproken regel dat we samen gaan.

Kijk hier voor een voorproefje van wat ik allemaal maak en doe, en voor meer voorbeelden en inspiratie kan je altijd op mijn Instagram kijken.